LÖRDAG 6/8, 00:00:00

LITTLE JINDER

LITTLE JINDER

LIRADE HOS OSS 2016

Josefine ”Little” Jinder är 25-åringen som hoppade av gymnasiet, drog till England och studerade ljudteknik på Paul McCartneys musikskola The Liverool Institute for Performing Arts och gick på warehousefester i Manchester. Där formade hon sitt sound och fick tid att ägna sig helhjärtat åt låtskrivandet. Samma år fick hon ett internationellt genomslag med sin lågmälda, elektroniska debut med en EP som spelades in i sängen och som remixades av superstar-DJ’s som Drop The Lime och Ac Slater.

Året efter, 2009 kom genombrottet med låten ”Youth Blood”, som blev en omedelbar undergroundhit. Den snurrade på P3, blev nominerad till Rockbjörnens Myspacepris, hamnade på femteplats i snitch DJ’s top charts i Resident Advisor, fick en toppenrecension på pitchfork och hamnade på ett otal samlings-skivor.
Amerikanska dubstep-artisten 12th Planet’s remix på discopop-dängan fick ett massivt genomslag världen över. Kända DJs som Skream, Diplo och Skrillex prisade Josefine, som hakade med 12th Planet på USA-turné och stod på scener på festivaler som Ultra Music Festival och Coachella.

Efter det turnérades det en hel del i Europa, varav ett gig på emmabodafestivalen vilket blev smått legendariskt då styleisten försov sig och Jinder spelade i pyamas.

På Uport med eller utan pyjamas..Little Jinder!