LÖRDAG 5 AUGUSTI, 17.30

KALLE BAAH

KALLE BAAH

LIRADE HOS OSS 2017

Reggaetime! Mer svensk reggae än så här blir det inte. Vi är ruggigt stolt över att kunna presentera Svensk reggaes urfader, Kalle Baah.

Det började redan på mitten av 70-talet när bandets grundare Janne Karlsson lyssnade ett av nattens inspelade radioprogram. Han hittade en låt med ett sound som han aldrig hört förut. Han kände varken igen låten eller artisten i fråga. Låten var "She's Gone" med Bob Marley. Han köpte genast singeln och spelade upp låten för Pelle Johansson, detta i sin tur förändrade både bandet och deras medlemmars liv för all framtid, och ingenting blev sig längre likt i det lilla samhället Skärblacka där de växte upp.

På den här tiden i Sverige, på mitten av 70-talet var det väldigt sällsynt med reggae i landet. Det fanns väl en och annan ska låt på topp listorna typ "My boy lollipop" men rocksteadyn och den tidiga reggaen var fortfarande exklusiv även för de som importerade sin musik direkt från Jamaica och England.

Så började resan för ett gäng ungdomar tog sig hela vägen från svinkalla Sverige över atlanten till Jamaica och tillbaka, resten är magi!